Kosten van de uitvaart

De kosten van een uitvaart kunnen uit een uitvaartverzekering of levensverzekering worden betaald. Natuurlijk kunt u er ook eigen (spaar)geld voor aanwenden. Samen met u kunnen wij bekijken hoe de uitvaart die u voor ogen heeft, aansluit op het budget dat u ter beschikking heeft of wil stellen. Na iedere uitvaartbespreking maken we een begroting op. Zo weet u waar u aan toe bent qua kosten. Wilt u van te voren weten wat uw wensen zouden kosten, dan kunt u bij ons terecht voor een offerte.
 

Elders verzekerd

U ben altijd vrij om te kiezen voor een uitvaartverzorger van uw keuze ongeacht wat de verzekeringsmaatschappij u 'voorschrijft'. Als u een uitvaartverzekering heeft en wil weten of deze wel dekkend is voor uw huidige wensen, is het verstandig dit van te voren te doen, zodat u achteraf niet voor onverwachte kosten komt te staan. Wij helpen u graag verder met uw vragen en informeren voor u bij uw verzekeringsmaatschappij wat de mogelijkheden zijn.

Er is ook altijd de mogelijkheid om -als u elders verzekerd bent- aan (de door de verzekeringsmaatschappij aangewezen) uitvaartverzorg(st)er te vragen om bij ons op te baren en rouwbezoeken te bespreken. Dit geldt ook voor het houden van een auladienst of kofietafel bij ons. Alles is bespreekbaar wat ons betreft.


Beperkt budget

Als u beschikt over een beperkt budget, kunt u wellicht voor een van onderstaande (crematie)pakketten kiezen.

Voor alle pakketten geldt:
1. u geeft voorafgaand aan de uitvaartbespreking aan welk pakket het betreft
2. eventueel vooraf bespreken van de uitvaart en vastleggen van wensen wordt seperaat gefactureerd en behoort niet tot de pakketten
3. indienen van levens-en/of uitvaartverzekeringen door Mok Uitvaartverzorging is niet mogelijk (gezien de betalingstermijn van de diverse pakketten)
4. Eventuele extra kosten (zoals bijvoorbeeld mortuariumkosten van een ziekenhuis) zijn niet opgenomen in de pakketten en worden als extra post toegevoegd aan de factuur.


Pakket 1 = 1500 euro
overbrengen van de overledene naar ons uitvaartcentrum; uitvaartcentrum t/m 5 ligdagen; verzorgen, kleden en in de kist leggen van de overledene; eenvoudige uitvaartkist; aangifte van overlijden bij de gemeente; rouwvervoer naar crematorium; crematie in stilte (geen afscheidsbijeenkomst in het crematorium).
Een maand na de crematie kunt u de asurn ophalen bij het crematorium. Meerkosten akte van overlijden inclusief verzending binnen Nederland 25 euro. Betaling van dit pakket geschiedt vooraf, er zijn geen uitbreidingen mogelijk

Pakket 2 = 2000 euro
Als pakket 1, met als uitbreiding bespreken (tijdens kantooruren), organiseren en uitvoeren van een uitvaartplechtigheid (een half uur in de aula van ons uitvaartcentrum) en gebruik van een rouwkamer voor een rouwbezoek, akte van overlijden
betalingstermijn van dit pakket is 7 dagen, er zijn geen uitbreidingen mogelijk

Pakket 3 = 2500 euro
Als pakket 2, met als uitbreiding een tweede rouwbezoek, en een digitale rouwbrief.
Betalingstermijn van dit pakket is 14 dagen. Op dit pakket zijn andere uitbreidingen -zoals een koffietafel-  mogelijk.
Deze uitbreidingen zullen u worden begroot (incusief de arbeidsuren om deze uitbreidingen te realiseren).


 

Verzekeren via Mok Uitvaartverzorging

Voor uitvaartverzekeringen kunt u bij ons terecht, wij werken hiervoor samen met Liftetri Uitvaartverzekeringen.
We hebben gekozen voor deze onafhankelijke verzekeraar die jaarlijks de prijzen indexeert, zodat u niet achteraf voor verrassingen komt te staan.
 
Cookie instellingen