Wie zijn wij?

Wij zijn Levi en Mariëlle Mok, beide geboren en getogen in Zuid-Limburg. Voor onze studies gingen we naar Utrecht, waar we elkaar leerden kennen. Het was onze wens om in ons leven werk en gezin zo goed mogelijk te kunnen combineren met werk waar ons hart naar uitging.

Dat het zo'n apart beroep werd, uitvaartverzorging, kwam voort uit interesse in een stroming binnen de uitvaartwereld begin jaren negentig, die uitvaartvernieuwing werd genoemd. Het was tijd voor een andere manier van kijken naar wat er mogelijk was bij een uitvaart in plaats van alles bij het oude laten. Na een tijd van oriëntatie, hebben we besloten te beginnen met het volgen van de vakopleiding voor uitvaartverzorging. Daarna hebben we nog jaren in Amsterdam en Den Haag gewerkt bij grote uitvaartondernemingen. 

Het idee om een eigen uitvaartonderneming te starten kreeg in die tijd vorm en in 2000 zijn we teruggekeerd naar het Zuiden. In Heerlen, waar we door onze families nog veel kwamen, hadden we namelijk een leegstaand kerkgebouw gezien, waar wij onze eigen uitvaartonderneming in wilden beginnen. Na een grote verbouwing openden we in 2002 hierin Mok Uitvaartverzorging.